Καλοκαιρινές Διακοπές (για πάντα) - OTEAcademy
Main Image

BLOG

Καλοκαιρινές Διακοπές (για πάντα)

01 Αυγούστου 2022
article photo

Η αρχή

Η άνοδος των θερμοκρασιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την δημιουργία του θεσμού των καλοκαιρινών διακοπών. Οι άνθρωποι που έμεναν στο σπίτι για να αποφύγουν τις ατελείωτες,  ζεστές ημέρες αντί να μετακινούνται όπως τον υπόλοιπο χρόνο, άρχισε να γίνεται ένα ας πούμε πιο σύνηθες φαινόμενο περίπου στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Ένα μικρό ιστορικό

Στη Βιομηχανική Εποχή, η συζήτηση για την 8ωρη εργασία, τα εργατικά σωματεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων έγιναν σιγά-σιγά κανόνας. Στις ΗΠΑ, οι οικογένειες της μεσαίας και ανώτερης τάξης εκμεταλλεύονταν κάθε ευκαιρία που έβρισκαν για να ξεφύγουν από το καυτό αστικό περιβάλλον και να περάσουν χρόνο στην ύπαιθρο, γεγονός που επηρέασε τη φοίτηση στο σχολείο. Ως εκ τούτου, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε νομοθετικά, να επιτρέπεται στα παιδιά να κάνουν ένα διάλειμμα κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες με τη αιτιολογία ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται ένα διάλειμμα από τη μάθηση.

Ο μύθος της φάρμας

Υπάρχει ο μύθος ότι οι καλοκαιρινές διακοπές καθιερώθηκαν για να μπορούν τα παιδιά να βοηθούν τους γονείς τους στη γεωργία, αλλά αυτό απέχει αρκετά από την αλήθεια. Στην πραγματικότητα, υπήρχε λιγότερη ανάγκη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το 1842, τα σχολεία της Νέας Υόρκης ήταν ανοιχτά 248 ημέρες το χρόνο, σε αντίθεση με τις 180 ημέρες που είναι σήμερα! Απίστευτο;

Διακοπές και ευεξία

Δεν χρειαζόμαστε έρευνα για να μας πει ότι το να παίρνουμε άδεια, είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία μας -τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική- αλλά για να είμαστε ακριβείς και σε μια προσπάθεια να ενθουσιάσουμε εσένα που μας διαβάζεις, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω στοιχεία.

Αν οι αριθμοί μιλούσαν

Σύμφωνα με μια μελέτη της Kathryn Isham, PsyD LP, η οποία έγραψε ένα άρθρο σχετικά με τη σημασία των διακοπών, αρκεί ο προγραμματισμός των διακοπών για να ενισχυθεί η αίσθηση της ευτυχίας έως και 8 εβδομάδες πριν από το ταξίδι! Επιπλέον, οι επαγγελματίες που παίρνουν άδεια είναι λιγότερο πιθανό να βιώσουν επαγγελματική εξουθένωση (burnout), και είναι πιο πιθανό να παραμείνουν δημιουργικοί και θετικοί κατά τη διάρκεια της περιόδου που εργάζονται!

Χρειάζεται να πούμε περισσότερα πέρα από το να απολαύσετε τις διακοπές σας και να φροντίζετε τον εαυτό σας όπου κι αν βρίσκεστε;

Καλές διακοπές! Σας αξίζουν! ❤️

Η ομάδα της OTEAcademy

ΠΙΣΩ