Νοέμβριος – ο μήνας της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης - OTEAcademy
Main Image

BLOG

Νοέμβριος – ο μήνας της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης

01 Νοεμβρίου 2022
article photo

Οι προσωπικές δεξιότητες – ή soft skills όπως είναι ευρέως γνωστές – αφορούν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Με άλλα λόγια, τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και διαχειριζόμαστε τον χρόνο και τις πιεστικές καταστάσεις. Είναι η ικανότητά μας να επιλύουμε προβλήματα και να αλληλεπιδρούμε με άλλους συναδέλφους, αναπτύσσοντας την ενσυναίσθηση και την ικανότητα ηγεσίας.

Η ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων οδηγεί σε μεγαλύτερες πιθανότητες να εξελιχθείτε σε μια εταιρεία, καθώς οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν τις ιδιότητες που δημιουργούν ένα επιτυχημένο εργασιακό περιβάλλον. Οι υποψήφιοι για εργασία που διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι μόνο πιο ευέλικτοι και προσαρμοστικοί, αλλά δείχνουν επίσης προθυμία για πρόοδο.

Ακολουθούν μερικές βασικές προσωπικές δεξιότητες που ζητούνται και τις οποίες είναι καλό να αναπτύξει κάθε επαγγελματίας:

Διαχείριση Χρόνου

Ποια είναι η σχέση σας με τον χρόνο και πώς διαχειρίζεστε με επιτυχία τις καθημερινές εργασίες; Η εκμάθηση του τρόπου διαχείρισης των καθημερινών εργασιών χωρίς άγχος συμβάλλει σε μια υγιή και παραγωγική εργασιακή – και προσωπική – ζωή.

Διαπραγματευτικές Ικανότητες

Η επικοινωνία εδώ είναι το κλειδί. Μάθετε να ακούτε, σχεδιάστε τη στρατηγική σας, επικεντρωθείτε στο να χτίσετε  εναλλακτικές και όχι στις θέσεις (options vs positions), ακούστε τη συναισθηματική γλώσσα και κρατήστε τα μάτια σας στο στόχο. Ακούγεται απαιτητικό, αλλά όπως όλες οι δεξιότητες είναι εφικτό να εξασκηθεί!

Nοοτροπία Aνάπτυξης

Η επιτυχία καθορίζεται από τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε μια πρόκληση και ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε παίζει σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα επιτυχία μας. Μάθετε να σκέφτεστε τις αποτυχίες σας ως σημαντική πηγή ανατροφοδότησης, δείτε τα εμπόδια ως ευκαιρίες, και είστε έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα σας.

Εξερευνήστε τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσωπικής και ομαδικής ανάπτυξης που προσφέρει η OTEAcademy καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, βρείτε αυτά που χρειάζεστε και επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνετε κράτηση βάσει του προσωπικού σας προγράμματος.

ΠΙΣΩ