Growth Mindset - OTEAcademy
Main Image

Growth Mindset

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ

27/06/23

09:00-17:00

8 ώρες / 1 ημέρα

ΓΛΩΣΣΑ

Ελληνικά

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

8-12

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δεν υπάρχουν

Με λίγα λόγια

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο βοηθά να εστιάσουμε στην ανάπτυξη νέων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Στόχος

Η έννοια Νοοτροπία ΑνάπτυξηςGrowth Mindset αποτελεί τη βάση για την προσωπική επιτυχία και ανάπτυξη του καθενός μας, τόσο στην επαγγελματική και προσωπική ζωή όσο και στους διαφορετικούς ρόλους που αναλαμβάνουμε.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Growth Mindset αποσκοπεί στην αλλαγή τρόπου σκέψης και αντίληψης των προκλήσεων.

Ο εκπαιδευόμενος εξερευνά την σημασία της προσπάθειας, της ανατροφοδότησης και της ενθάρρυνσης και μαθαίνει πως οι δυσκολίες και τα λάθη μετατρέπονται σε ανθεκτικότητα. Η επιτυχία σε κάθε επαγγελματική και προσωπική δραστηριότητα μπορεί να επηρεαστεί έντονα από τον τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία.

Με βάση την θεωρία της Carol Dweck, που εισήγαγε πρώτη τον όρο Growth Mindset – Νοοτροπία Ανάπτυξης, το πρόγραμμα εξετάζει δύο αρχικές επιλογές: η πρώτη είναι να αποδείξουμε ότι έχουμε την ευφυΐα και το ταλέντο. Η δεύτερη είναι να ορίσουμε την επιτυχία μέσα από την ανάπτυξη του εαυτού μας.

Μέσα από διαδραστικές και βιωματικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τα κίνητρα για να επιλέξουν τον δρόμο της ανάπτυξης. Έρχονται σε επαφή με θεματικές όπως, η δύναμη του «όχι ακόμα» (not yet!), η διερώτηση του «Τι θα έκανα διαφορετικά την επόμενη φορά;» (whatwould I do differently next time?), και η περιέργεια που λειτουργεί ως μοχλός για την έξοδο μας από την ζώνης ασφαλείας (comfort zone).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Growth Mindset αναπτύσσει ικανούς και ανεξάρτητους εκπαιδευόμενους, βελτιώνει την νοοτροπία τους και τη μεταγνωστική ικανότητα, αναθεωρεί τον όρο «αποτυχία» και ενισχύει την επιμονή και την ανθεκτικότητα.

Τι θα μάθετε

  • Γνωριμία & Mindset Check Up
  • Νέες γνώσεις, διαφορετική προσέγγιση
  • Η διαδικασία της Μάθησης
  • Ευφυία και Νευροπλαστικότητα
  • Τι είναι η Νοοτροπία Ανάπτυξης (Growth Mindset)
  • Διαφορές Νοοτροπίας Ανάπτυξης και Στασιμότητας (Fixed vs Growth Mindset)
  • Χαρακτηριστικά Νοοτροπίας – Growth Mindset
  • Τρόπος σκέψης στην καθημερινότητα