Επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου LTTA event από την OTEAcademy - OTEAcademy
Main Image

NEA

Επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου LTTA event από την OTEAcademy

24 Απριλίου 2024
article photo

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο LTTA event (Learning, Training and Teaching Activities) που διοργανώθηκε από την OTEAcademy, στο πλαίσιο του προγράμματος “STEM Education for Primary Schools”, από τις 28 Μαρτίου μέχρι και την 1 η Απριλίου 2024.

Το event παρακολούθησαν 50 εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής και 30 εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων από την Κύπρο (10), την Βουλγαρία (10) και την Ρουμανία (10). Κατά την διάρκεια της πενθήμερης εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα curricula που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος (i. Introduction in Basic Machinery, ii. Introduction in Complex Electrical Machinery και iii. Introduction in Educational Robotics) και να εξοικειωθούν με τις απλές μηχανές ( π.χ. γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί, βίδα, τροχοί άξονες) και την εφαρμογή και διδασκαλία τους μέσω της μεθόδου STEM.

Το project “STEM Education for Primary Schools” συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Erasmus+ και έχει διάρκεια 3 χρόνια (2/2022-2/2025). Συνολικά συμμετέχουν 5 εταίροι/φορείς από 4 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία).

ΠΙΣΩ